Uszoda a jövő generációjának

Sajtótájékoztatót tartottak a Szigligeti Utcai és Kazinczy-lakótelepi Óvoda uszodájával kapcsolatban. Fülöp Csaba az MSZP önkormányzati képviselője a felújítás lehetőségeiről, különböző források igénybevételéről és a jövőbeli tervekről informálta a sajtó megjelent képviselőit.

A Szigligeti Utcai és Kazinczy-lakótelepi Óvoda uszodája egy 30 évvel ezelőtti kivitelezési hiba miatt 2013 szeptembere óta nem használható. Üzemidőben a megfelelő szellőztetési lehetőség hiányából kifolyólag a szerkezet állandóan nedves, a szigetelés penészedik és gombásodik. A tegnapi napon tartott sajtótájékoztatón a jövőbeli felújítás helyzetéről, valamint a támogató jegyekkel kapcsolatban is újdonságok hangzottak el.

Az elmúlt időszakban támogató jegyeket bocsátottunk ki 500,1000,2000 és 5000 Ft-os címletben. Nagy örömünkre sokan vásároltak támogató jegyet, békéscsabai városvezetők, a közgyűlés tagjai, közéleti személyiségek, sportolók, sportegyesületek jelentkeztek és természetesen a szülök, a szülők ismerősei, idejáró gyerekek rokonai, egykori óvodások. Sokan jöttek, jelentkeztek hol lehet jegyet vásárolni, tehát én azt gondolom, hogy ez is egy olyan csatorna, ez is egy olyan lehetőség, amely szintén tud forrásokat bevonni a működésbe. E mellett úgy gondolom, van egy szimbolikus üzenete is, hiszen meg tudja mutatni a támogató közösségnek a nagyságát és erejét.” – mondta el Híradónknak Fülöp Csaba az MSZP önkormányzati képviselője.

A beruházás a tartópillérek állapotától függően 25-60 millió forintba kerülne. Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata a 2015. évi költségvetésben 10 millió forintot különített el az uszoda felújítására. Ezen kívül a Területfejlesztési Operatív Program is forrásokat biztosíthat a rekonstrukcióhoz, melynek haszonélvezői legvégső soron a gyerekek lennének.

Beghdadi Éva a Szigligeti Utcai és Kazinczy-lakótelepi Óvoda intézményvezetője kihangsúlyozta, hogy véleménye szerint nagyon fontos, hogy a fiatalokat egészséges életmódra neveljék, valamint az, hogy a 6 éves gyerekek úgy menjenek iskolába, hogy már tudnak úszni.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a legoptimistább forgatókönyv szerint a gyermekek 2016 szeptemberében vehetnék újra birtokba az uszodát.

Galléria

Új hozzászólás