Új játszótér Jaminában

Új játszótér épült az Orosházi út és a Madách utca kereszteződésében, melyet Vantara Gyula országgyűlési képviselő és Szarvas Péter Békéscsaba polgármestere közösen adott át a múlt héten. A több mint 3 millió forintos játszóudvar a vasútépítő cég ajándéka a jaminai városrészben élőknek.

A helyben 2012 óta jelenlévő vasútépítő cég és a békéscsabaiak kapcsolata nem volt mindig felhőtlen. A megyeszékhelyen zajló fejlesztések és átépítések a lakosság türelmét is próbára tették, ezért a társaság úgy gondolta, hogy a jaminai városrészben létrehozott játszótérrel enyhül a korábbi feszültség. Nem ez volt az egyetlen fejlesztés, amit a vasútépítő cég támogatott.

- Ez egy 10 milliós csomag. Sportpálya felújítás szerepelt benne, illetve két játszótér Jaminában való elhelyezése. Ez a második projekt, az első a közösségi házban a tavalyi év során valósult meg, és idén gyermeknapra készült el ez a nagyobb. Ez 3.3 millió forint értékű, és a környékbeli gyermekek pihenését és szórakozását fogja szolgálni – fogalmazott Vantara Gyula országgyűlési képviselő.

Mászóka, csúszda, homokozó és hinta. Minden elem megvan a játszótéren, ami a gyermekek önfeledt szórakozását biztosítja. A város első embere örömmel fogadta a kezdeményezést, melynek segítségével egy újabb 21. századi játszóudvar jöhetett létre Jaminában.

- Egy több játékból álló nagy kiterjedésű játszóparkot lehetett átadni a gyermekeknek, amely még fejleszthető a jövőben. Bízom benne, hogy a város tud erre forrást, illetve a jaminai részönkormányzat is tud erre majd forrást biztosítani. Kívánom a gyerekeknek, hogy örömmel és nagy szeretettel használják a játszóteret – mondta el Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere.

Jamina fejlesztése és az ott élők életszínvonalának javítása folyamatos célkitűzés a város számára. Az épülő átjárókkal a városrész hamarosan komfortosabb közlekedési lehetőségekkel kapcsolódhat a megyeszékhely vérkeringésébe - tette hozzá Szarvas Péter.

 

Galléria

Új hozzászólás