Kettős ünnepet ültek

Ünnepeltek kedden a Békési Kistérségi Óvoda Korona utcai ovisai. Az idén 20 éves intézményben nem csupán a kerek évfordulóra emlékeztek, hanem hivatalosan is átadták a nemrégiben felújított épületet.

Az ovisok vidám versével vette kezdetét a kettős ünnep kedden délután a Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde Korona utcai Tagóvodájának épületében. A sok lufi és a vidám díszítés a szülinapi ünnepségnek szól, hiszen idén 20 éves az épület. Mindemellett az óvoda a nyár folyamán teljesen megújult. 

Dr. Farkas Istvánné, a Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde Korona Utcai Tagóvoda vezetője elmondta, hogy a nyár folyamán körbeszigetelték az óvodát, de a padlásteret is leszigetelték és új nyílászárók műanyag nyílászárók kerültek a fa nyílászárók helyére, a szülők segítségével pedig új függönyöket is kapott az óvoda.

A beruházás mintegy 11 millió 200 ezer forintból valósult meg egy uniós pályázatnak köszönhetően. Azonban nem ez volt az egyetlen ingatlan, amely felújításra került, az önkormányzat további 8 épület energiatakarékos átalakítását valósította meg. Izsó Gábor, Békés polgármestere elmondta, hogy a beruházások részben már befejeződtek. Főleg oktatási intézményeket újítottak fel, a  bölcsődét, az óvodát, az iskolát, a polgármesteri hivatal egyik épületét, illetve egy rendelőintézetet. Hangsúlyozta, hogy a beruházás sorozattal az volt a céljuk, hogy a költségeiket csökkentsék, hiszen a KEOP-os pályázatoknak is az a lényege, hogy energetikailag korszerűsítsék az épületeket, melynek köszönhetően kevesebb lesz az energiafelhasználás.

Izsó Gábor az ünnepségen elmondta, kiemelkedő jelentőségű, hogy a pályázati forrásból kilenc épület felújítását is meg tudták oldani, de munka ezzel még nem ért véget. A Békésen lévő önkormányzati épületek 45-50 évesek, így rájuk fér a korszerűsítés.

Szerkesztő: Gy. Tűri Zsanett

Operatőr: Bucsai Ákos

GallériaVideó

Új hozzászólás