Békés megye is adakozott

Idén is várják a búza felajánlásokat a Magyarok Kenyere Programhoz. Az akcióhoz Békés megye is csatlakozott, melynek keretében az összegyűlt búzából megsütik az ország kenyerét. A felajánlott búzát a helyi gazdák Békéscsabán a Csabatáj Zrt. telephelyén adhatják le, július 31-ig.

Forgatásunk ideje alatt békéscsabai gazdák érkeztek az egyik gyűjtőpontba. Az autó platóján zsákokba szedett búza volt, amelyből néhány hét múlva különböző pékárukat sütnek majd. Az adományt ebben az esztendőben is a Böjte Csaba vezette dévai Szent Ferenc Alapítvány, valamint az erdélyi árva gyerekek étkeztetésére használják fel. A program 4 évvel ezelőtt kelt életre, amelyet azóta is hatalmas érdeklődéssel fogadnak. 

Az országos összefogás híre Békéscsabára is eljutott, a termelők fontosnak tartják, hogy ilyen módon segítsék a rászorulókat. A kezdeményezés egyik elkötelezett tagja Zsilák Urbán András is évek óta igyekszik segítő kezet, és néhány zsák búzát adni.

Zsilák Urbán András a Békéscsabai Gazdakör Egyesület elnöke elmondta, hogy az idén is felajánlott a Békéscsabai Gazdakör egy pár mázsa búzát. A múlt évben is felajánlottak Böjte atyáéknak, és a Magyarok kenyerébe és reméli, hogy jó minőségű kenyeret fognak sütni.

A támogatásokat továbbra is várják az egyik  békéscsabai gyűjtőpontba, egészen csütörtökig. Ezután a megyénkben és az országban összegyűlt búzát mind Pécsre szállítják, amit az összeöntés során jelképesen megőrölnek majd. A lisztből augusztus 20-án a Magyarok Kenyere Ünnepén pékárukat sütnek, ami egyben a nemzet egységét és az összetartozását is szimbolizálja.

Szerkesztő: Tar Hajnalka

Operatőr: Pozojevich Miklós
 

Galléria

Új hozzászólás