Közel 3 milliárd forint állatjóléti támogatás kifizetése kezdődött el

A Vidékfejlesztési Minisztérium a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal közreműködésével megkezdte a 2013-as esztendő negyedik negyedévi állatjóléti támogatásainak kifizetését. Összesen 626 sertéstartó részére 1,89 milliárd forintot, valamint 1334 baromfitartó részére 1,04 milliárd forintot folyósít a Hivatal.

Az elvégzett bírálati feladatokat követően az állatjóléti támogatások március harmadik hetében érkeznek meg az állattartók számlájára. A negyedik negyedévre vonatkozóan jóváhagyott támogatásokkal együtt a 2013-as évben így összesen 6,9 milliárd forint sertés állatjóléti, és 4,8 milliárd forint baromfi állatjóléti támogatás kifizetéséről gondoskodott a tárca.

A 2013 negyedik negyedévére vonatkozó baromfi és sertés állatjóléti támogatási kérelmeket a termelők 2014. január 31-ig nyújthatták be a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz. Az intézkedés során azon gazdálkodók igényelhettek támogatást többletköltségeik finanszírozására, akik az alapvetően elvárt tartási körülményeken túlmutató állatjóléti feltételeket biztosítanak – számolt be a Vidékfejlesztési Minisztérium.

Új hozzászólás