Jó helyre kerültek az adományok

Egy Békés megyei cég akciójának köszönhetően 123 szőnyeget és 38 lábtörlőt adományozott a Békés Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Központ fennhatósága alá tartozó intézményeknek, ezzel is javítva életkörülményeiket.

A kezdeményezést a cég születésnapján indtoták el, mégpedig egy olyan akcióval, amelyben a vásárlók kedvezményt kaptak a megvásárolni kívánt szőnyeg árából, ha beszolgáltatták régi, de még használható szőnyegüket.

- Mi is komolyan vettük a kezdeményezést, és az emberek 80 %-a is, de a maradék 20 %, rosszabb állapotban lévő szőnyeg sem veszett kárba, a Békéscsabai Állatmenhely nagy örömére - mondta el Kárpáti József a cég vezetője.

Kárpáti József azzal a céllal hívta életre az adományozást, hogy segítsenek az olyan intézményeknek, ahol szükség van rá.

- Édesanyám azt mondta mindig, hogy nagyobb öröm adni, mint kapni. Cégünk is felhalmozott az évek során 50 db mára már divatjamúlt szőnyeget, így ezt is felajánlottuk. Éppen még el lehetne adni őket, de jóval az ára alatt, és akkor inkább úgy döntöttünk, fordítsuk jótékony célra - fogalmazott Kárpáti József.

A cég vezetője azért ezeket az intézményeket kereste fel, mert az elmúlt 20 évben több lehetősége is adódott, hogy megismerje a Békés megyei szociális intézmények életkörülményeit, és úgy látta szükség van minden segítségre, továbbá ezen intézményeket eddig is segítették, kisebb adományokkal, törölközőkkel, lepedőkkel, konyharuhákkal.

Július 8-án, az A-B Exponál hivatalosan is átadhatta Kárpáti József Gara Ágnesnek, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Békés Megyei Kirendeltségének igazgatójának az összegyűjtött szőnyegeket. Gara Ágnes megköszönte mindenkinek az adományt és elmesélte, hogy a kezdeményezés indulásakor is bizakodóak voltak, hiszen minden segítség jól jön ebben a szférában, de nem gondolták volna, hogy ennyi szőnyeg összegyűl majd, amit szétoszthatnak intézményeik között.

Galléria

Új hozzászólás