Kiváló eredmények a Kézműves Kupán

Bearanyozták a hétvégét Miskolcon a BéKSZI Kós Károly tagiskolájának diákjai. A rangos versenyen induló fodrász és sminkes tanulók három kategóriában indultak, és minden számban aranyérmet szereztek.

A borsodi megyeszékhelyen rendezték meg, a magyar bajnoksággal egy időben, hazánk legnagyobb szépészeti versenyét, Kézműves Kupát. A BÉKSZI Kós Károly tagiskolájának tanulói női és férfi fodrászatban, valamint smink kategóriában indultak, és kisajátították maguknak a dobogó legfelső fokát, sőt emellett több szép helyezéssel öregbítették iskolájuk és a város hírnevét. Vlcskó Pál szakképzési intézményvezető-helyettes szerint a sikerek elérésében nagy szerepet játszott az oktatási intézmény és a külső gyakorlati helyek együttműködése.

A tanulók hosszú hónapokig készültek a megmérettetésre mind az iskola falai között, mind pedig a gyakorlati helyükön, mestereik irányításával. Szeverényi Mihály mesterfodrász elárulta, a diákok a megtervezett frizurákat előbb babafejeken gyakorolják, majd élő modelleken, csak így jöhet létre egy-egy versenyfrizura.

Női trend hajvágás-szárítás kategóriában Berényi Nagy Vanda első helyezett lett, és mellé még a Nap hajszíne különdíjat is elhozta. Vandának 50 perce volt arra, hogy az előre megfestett hajat a helyszínen levágja. A friss aranyérmes elmesélte, a feltétel az volt, hogy divatszínnel legyen fessük meg az adott frizurát úgy, hogy a mai versenydivatnak megfelelő legyen. A tanulók férfi hajvágásban is képviseltették magukat. Bordás Balázs felkészülését Palkóné Zámbó Edit irányítja. A közös munka meghozta a gyümölcsét a fiatalember a szárítás, a vágás, és az összetett kategóriában is első helyet szerzett. 

A fodrászok mellett a sminkes tanulók is képviselték az iskolát a hétvégi megmérettetésen. Kertai Emőke tanítványai arany- és ezüstérmekkel tértek haza. A verseny után a győzteseknek és a versenyzőknek nincs sok idejük a pihenésre, hiszen a tanulók máris teljes erőbedobással készülnek a március 30-ai, békéscsabai Kós Kupára.

Szerkesztő: Bugyi Diána

Operatőr: Fazekas Róbert

Új hozzászólás