Világtánc a Tavaszi Fesztiválon

A Varidance táncegyüttes a magyar néptánchagyomány tradicionális elemeit ötvözi különböző táncstílusokkal, például szteppel, hip-hoppal, kortárs balettel vagy akár más műfajokkal, cirkusszal, filmmel, színházzal. Rendkívül látványos műsoruk maradandó élmény a tánc, a szabad gondolkodás és a kreatív alkotás kedvelőinek.

Békéscsabára érkező, Variációk című műsorukban kevés díszlettel, jelmezzel és hétköznapi kellékek használatával táncolnak, esetükben tényleg a mozgás uralja a produkciót és ez kápráztatja el a nézőt. A társulat vezetője úgy látja, az elmúlt évek tapasztalatai meggyőzően bizonyítják, hogy az emberek szeretik és igénylik a magas színvonalú, művészi értékkel bíró, ugyanakkor könnyen befogadható, különleges produkciókat.

Hetven örömteli percet ígér közönségének Variációk című táncestjével Vári Bertalan, Harangozó-díjas táncművész-koreográfus. Mint szellemet a palackból, úgy varázsolja színpadra a táncosait az ExperiDance egykori szólistája, tánckarvezetője, majd társkoreográfusa, aki 2011-ben hozta létre saját társulatát.A szereplők egyéniségük eddig ismeretlen színeit is megcsillogtatják. A hip-hop rajongó, az akrobata, a szerelmes, a szabadságra vágyó, a képzeletbeli pisztollyal párbajozó, a bádogkannát is szóra bíró, kalappal, esernyővel, dobverővel, cajonnal, zenére vagy anélkül is táncolni tudó társulat számról számra bizonyítja sokoldalúságát és mesterségbeli tudását.

Gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt emlékezetes élményt ígér Variációk című produkciójuk, amiben a magyar néptánc elemeit montírozzák össze ismert táncstílusokkal. Békéscsabán március 25-én este 7 órakor mutatkoznak be a Csabagyöngye Kulturális Központban.

Szerkesztő: Kovács Dávid

Új hozzászólás