Irány a vakáció!

A vakáció kezdetével egy időben a nyári táborok is megnyitják kapuikat. Békéscsabán is számos lehetőség várja a gyerekeket, akik így aktívan tölthetik a következő heteket.

Hétfő óta már pezseg az élet a Csányi utcai lovas iskolában, hiszen ettől a héttől kezdődően egész nyáron gyerekzsivaj tölti meg a lovardát.

- Állatok közelében, természet közeli helyen töltik el a szabadidejüket, kecskék, birkák, lovak, kutyák társaságában, ami egy városi gyereknek különösen fontos, főleg aki a belvárosban kevesebb állat közelében van. Azon kívül a napi programunk is elég tartalmas, délelőtt két órás lovas foglalkozáson vesznek részt, majd ebéd, ebéd után sétakocsikázás és azután megint egy két órás lovas foglalkozás – mondta el kérdésünkre Susánszki Pál, a Pegazus Lovasiskola vezetője.

Mint minden tábor, ezek a napokat is azért hirdetik meg, hogy kellemes kikapcsolódást és emlékezetes élményeket nyújtsanak a gyerekeknek, és persze segítsék a szülőket, akkor, ha nem tudják elhelyezni a lurkókat. Emellett akad olyan alkalom is, ahol a sport mellett egy kis tanulás is szerepel a programban, hiszen az egyik nyelviskolának köszönhetően az angol tanulást játékkal színesítik.
- Az elsődleges célunk, hogy összekössük a hasznosat a kellemessel, minden gyerek szeret mozogni, teniszt, focit szereti, viszont megszerettetjük így játékos formában velük az angol nyelvet is, így a jövőjük szempontjából, az iskolai angoltanulásban mindenképp hasznát vehetik – hangsúlyozta Fehér Ildikó szervező.

A Békési úti sportkomplexumban ebben az esztendőben két turnus indul az egyik már a jövő héten, a másik pedig július 14-én. A szülők emellett számos lehetőséget találhatnak a városban, mert a hagyományos, napközis táborok mellett számos izgalmas elfoglaltság várja a gyerekeket ezen a nyáron is.

Szerkesztő: Kovács Dávid

Operatőr: Benke Éva

 

GallériaVideó

Új hozzászólás