A vasárnap mindig a családé

Mesejátékkal, gyermekkoncerttel, játszóházzal és kézműves foglalkozásokkal várták a családokat a Sörfesztivál és Csülökparádé záró napjának délelőttjén. Az időjárás kedvező volt, a nyári melegben több száz gyermek töltötte meg a fesztivál színhelyét.

A Békéscsabai Jókai Színház az évad egyik közönségkedvenc gyermekelőadásával, a Bóbitával várta a zárónapra kilátogató családokat. A körhinta tövében a gyerekek mellett az anyukák, apukák és a nagyszülők is remekül szórakoztak, hiszen a különös összeállítás mindenki számára tartogat mondanivalót. Presits Tamás színművész szerint a gyerekek, ha nem is értik ezeket a komoly Weöres Sándor lírákat, vagy ezeket a kis négy soros filozofikus vagy szakrális verseket, de átérzik annak a lényegét, hiszen úgy rakta össze a műsort Tarsoly Krisztina. 

Míg a családokat a teátrum tagjai a mesejátékkal szórakoztatták, addig a sátor színpadán már a Kaláka együttes hangolt a koncertre. A zenekar tagjai szerint a gyerekeknek könnyű zenélni, ha van valami olyan, amivel meg tudják ragadni a figyelmüket. Az összeállításban megzenésített versek, mesék és dalok egyaránt szerepeltek. 

A közönség nagyon élvezte a változatos zenei világgal megszólaló dalokat. A gyerekek a színpad előtt ugrálták-táncolták végig a koncertet. Mindeközben a bátrabbak már biciklire is pattanhattak és felmérhették tudásukat a sátorban felállított KRESZ-pályán. Addig, míg a pálya foglalt volt, a várakozóknak lehetőségük volt színezni, rajzolni. A délelőtti rendezvényen a rendőrség munkatársai is várták a családokat. A gyerekek kipróbálhatták a rendőrautókat és a motorra is bárki felülhetett. A családok nagyon élvezték az előadásokat és a közös programot. 

Az időjárás kedvezett a látogatóknak, a kellemes nyári melegben több százan töltötték meg a fesztivál helyszínét.

Szerkesztő: Bugyi Diána

Operatőr: Pozojevich Miklós
  

GallériaVideó

Új hozzászólás