Hamarosan kinyitja kapuit az új piac

Körülbelül 1 hónap múlva vehetik birtokba az árusok a békéscsabai piac megújult részét. A munkálatokkal csaknem teljesen elkészült a kivitelező, azonban a használatbavételi engedélyre még várni kell.

Teljesen új lámpatestek, oszlopokra szerelt áramforrás, kőasztalok, és ami a legfontosabb fedett elárusítóhelyek. A békéscsabai piacnak az a része, amit a közelmúltban 70 millió forintos pályázati pénzből felújítottak hamarosan elkészül. Látszólag már minden készen van, azonban még néhány kisebb munkálat hátravan. 
Kozma János a Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt. cégvezetője elmondta, hogy még nincs teljesen kész, azért is van körbekerítve még lényegében a terület. A padokkal vannak még feladataik, illetve a padok elhelyezése, sorszámozása, logisztika még hátravan.
A hátralévő feladatok, csupán néhány napos munkálatokat igényelnének, mégis, még körülbelül egy hónapot kell várniuk az árusoknak és persze a vevőknek is arra, hogy birtokba vegyék az új létesítményt. Ennek oka pedig az, hogy a szükséges engedélyek még nincsenek meg.
Kozma János továbbá elmondta, hogy ez építési engedély köteles tevékenység volt. Beadták az építési engedélyeket ezután meg is kapták őket. Most megvolt a műszaki átadás és utána, azok, akik jóváhagyták az építési terveket megnézik, hogy valóban a szerint épült, biztonságos-e, megfelel-e azoknak az előírásoknak, amiket ők akkor előírtak. Ha ez megtörtént, akkor kapják meg a használatbavételi engedélyt. 
Az eljárási rendnek megfelelően, az építési hatóság, ha minden jól megy, egy hónapon belül adhatja meg a használatbavételi engedélyt. Ez tehát annyit jelent, hogy addig a megújult rész elkerítve marad. Várni viszont érdemes, hiszen az új rész valóban megfelel a kor elvárásainak.
A most elkészült létesítmény a piac 1/3-át teszi ki, itt árulnak a zöldségesek. A város vezetése tervezi, hogy a másik 2/3 részt is lefedik majd, ehhez azonban forrás kell. Folyamatosan figyelik a pályázati lehetőségeket, és ha van rá mód, beadják az igényt a békéscsabai vásártér további fejlesztésére.

Szerkesztő: Gy. Tűri Zsanett

Operatőr: Fazekas Róbert

 

GallériaVideó

Új hozzászólás