Munkálatok a Szerdahelyi vasúti átkelőnél

Ütemterv szerint zajlanak a munkálatok Békéscsabán a Szerdahelyi úti vasúti átkelőnél. A hét elején a kivitelező lezárta a kerékpáros és a gyalogos forgalom lebonyolítására alkalmas aluljárót, mert már ezt is bontják. 

 

Már bontják a betont a Szerdahelyi úti gyalogos aluljáróban, amit a helyiek csak lyukként emlegetnek. Hamarosan az egész szerkezetet szétszedik, hiszen a jövőben már nem lesz funkciója. Kedden zárta le a kivitelező, azóta sem gyalogosan, sem kerékpárral nem lehet itt áthajtani. A forgalom biztosítása céljából  az építkezés túloldalán egy aszfaltcsíkot húztak, a gyalogosok ott közlekedhetnek. Közben a munkások folyamatosan dolgoznak a személygépjármű forgalom lebonyolítására alkalmas aluljáró építésén.

Loppert Dániel a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs vezetője elmondta, hogy a Szerdahelyi aluljáró átépítésének első ütemét kezdte meg a vállalkozó. Ennek az első ütemnek a keretében kezdte meg építeni a belváros felöli oldalon a résfalakat, illetve a bal vágányhoz tartozó elbontással is végeztek már. Várhatóan júliustól megindulhat az új vágányon a forgalom.

A város felöli oldalon már láthatóak a föld mélyébe épített, 14 méter mély résfalak, köztük a földet még nem termelték ki, de hamarosan erre is sor kerül.

A munkálatok előre haladtával szükségessé válik majd, hogy lezárják az utat, megszűntetve ezzel a gépjárműforgalmat a Szerdahelyi úton. Ezt azonban addig nem teszik meg, ameddig a Gyár utcán nem készül el az új nyomvonalú aszfaltozott út. Itt azonban terület kisajátítási problémák vannak az egyik vállalkozóval.

Loppert Dániel a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs vezetője továbbá elmondta, hogy a Gyár utcával párhuzamos útnak az építésével kapcsolatban továbbra is egy ingatlan esetében nem tudtak még előre lépni. Ezzel kapcsolatban egy ideiglenes megoldás előkészítésére tett javaslatot a vállalkozó, hogy az ingatlan kisajátítása nélkül is el lehessen vezetni a forgalmat a gyár utca felöl.

Arról, hogy pontosan mikor és milyen korlátozások, lezárások vagy forgalomtechnikai módosítások várhatóak a vasútberuházás kapcsán a koordinálást végző Nemzeti Infrastruktúra Zrt. szakemberei a sajtón és plakátokon keresztül tájékoztatják majd a lakosságot.

Szerkesztő: Gy. Tűri Zsanett

Operatőr: Bágy György

GallériaVideó

Új hozzászólás