Adventi Vásár a Gyulai Magvető Református Általános Iskolában

Már több évtizedes hagyománya van a Gyulai Magvető Református Általános Iskolában az adventi vásárnak. Számos szülő gyermekeikkel együtt vesznek részt a rendezvényen, melynek a jótékonyság a fő célja.

Már több évtizede kerül megrendezésre a karácsonyi adventi vásár és kézműves programfolyam a gyulai Magvető Református Általános Iskola és Óvodában, ahol számos szülő gyermekeikkel az egész családdal bekapcsolódnak. Előre készülnek kézműves tárgyakkal, amit a helyszínen értékesítenek, s a befolyt összeget az iskola támogatására fordítják. A jótékonysági akción felül a helyszínen mindenki készíthet saját díszeket, mézeskalácsokat, adventi koszorúkat. Fodor Judit pedagógus elmondta stábunknak, hogy miért is hasznos ez a rendezvény.

Az ünnepi hangulatot emelte, hogy az esemény áhitattal kezdődött, valamint a háttérben szóló karácsonyi dalok is. Több szülő is készült kézműves programmal, így széles választék állt rendelkezésre az érdeklődők előtt.

A kézműves karácsony sok családnál bevett szokás, de mint az kiderült, többen azért kiegészítik ezt a multicégeknél vásárolt termékekkel. Hogy az itt megjelent szülők mit gondolnak az ünnepről, az előkészületekről, ők maguk nyilatkoztak.

De vajon a gyerekek mit szeretnek a vásári előkészületekben, s a vásárban?

Ezt az adventi megmozdulást egy jelképes csillagszórózás zárta le, és majdnem minden elkészült tárgyat sikerült értékesíteni. Az így befolyt támogatásokat és összeget felajánlották az iskolának.

GallériaVideó

Új hozzászólás