Tizenegyedik alkalommal rendezték meg a Gyomaendrődi Disznótoros és Böllér Pálinkaversenyt

Tizenegyedik alkalommal rendezték meg a Gyomaendrődi Disznótoros és Böllér Pálinkaversenyt, ahol több kategóriában is nevezhettek a versenyzők. A rendezvény célja a nagyapáinktól tanult disznótoros hagyományok, gasztronómiai élmények újraélése volt.

Gyomaendrődön több mint tíz éve rendezik meg a disznótoros böllér pálinkaversenyt, ami töretlen népszerűségnek örvend. A programot város is támogatja és segíti, de az alapötlet a Gyomaendrődi Üdülésért Turisztikai Egyesületé. A város és az egyesület közösen szervezik meg évről évre a rendezvényt.

Már reggel hét órakor gyülekeztek a csapatok, és már akkor el is kezdték a kolbászgyúrást, illetve a többi étel készítését, mint például csorba leves, töltött káposzta. Az ételek mellett viszont kiemelkedő figyelmet kapott a verseny másik főszereplője a pálinka.

A pálinka mustra sokkal több versenyzőt vonzott be az előző évekhez képest, illetve minőségibb kivitelezésben valósulhatott meg, amelyről Ignácz Tibor pálinkamester szakmérnök.

Sok versenyző dolgozott maximális lángon. Fülöp József az egyik gyomaendrődi söröző hét törzsvendégéből álló csapatának képviseletében elmondta, hogy hogyan is készítik el ételüket.

Az elkészült ételek és a pálinkák zsűrizése tizenegy órától délután háromig tartott, és a zsűri külön szekciókban értékelt. A pálinkákat értékelő lappal látták el, amit a versenyző akár haza is vihetett, vagy kérhette a bíráló bizottság véleményét.

GallériaVideó

Új hozzászólás