Két összeillő ember

Két összeillő ember - Ez a címe annak a zenés színműnek, ami Szécsi Pál és Domján Edit történetét dolgozza fel. A két legendás alak megtestesítője Komáromi Anett és Nagy Róbert színművész. A darabot hamarosan láthatják a Békéscsabai Jókai Színházban!

Újraelevenedik Szécsi Pál és Domján Edit története a Jókai Színház Sík Ferenc termében, melyet november 22-én tekinthet meg a nagyérdemű. A darabot Tarsoly Krisztina rendezi. Nagy Róbert régi szerepálma válik valóra, aki nagyon sokat olvasott Szécsi Pálról, színésztársával, Komáromi Anettel egyetemben. Legelőször egy felolvasóest valósult meg a törekvésből, melyet maga a színművész szerkesztett össze. Legtöbb információt abból a könyvből merítette az énekes életéről, melyet Szécsi Pál testvére Szécsi Katalin írt róla. De milyen kapcsolódási pontok lehetnek egy fiatal napjainkban élő színművész és egy hatvanas-hetvenes években aktív énekes között?

Domján Edit az ötvenes és hetvenes években volt Magyarország ikonikus alakja, akit rendkívüli zárkózottság övezett. Komáromi Anettől megtudtuk, hogy nagyon szerette volna ismerni a színművésznőt, hiszen nemcsak magát a megformálandó alakot tartja izgalmasnak, hanem azt a tényt, ha még egy elő személyt kellene megformálni. Így a rendezői-színészi szabadság áldása, hogy elképzeli mikor-mit gondolt, mit érzett.

A darabot zongorán kíséri az ország egyik legjobb billentyűse Papp Gyula. Számos együttesben játszott, mint például a Mini, Skorpió, Dinamit, Kormorán, Safari, P. Mobil és még sorolhatnánk. Beszélgetésünkből kiderült, hogy a művész úr maga is ismerte Szécsi Pált s közvetve Domján Editet is.

A 2019-es Csikós Attila féle változatban a dalok nagy része élőben hangzik el a teátrum Sík Ferenc Kamarateremben. Papp Gyula a színészi és rendezői munkafolyamatról rövid időn belül kialakult véleménye nagyon pozitív.

GallériaVideó

Új hozzászólás