15. alkalommal rendezték meg a TELC nyelvi megyei angol versenyt

Már 15. alkalommal rendezték meg a TELC nyelvi megyei angol versenyt a TIT, Körösök Vidéke Egyesület és a Lencsési Általános Iskola jóvoltából.

Az eseményen hetedik illetve nyolcadik osztályos tanulók méretették meg magukat angol nyelvből, amely által olyan tudást szerezhetnek, ami meghatározó lehet számukra a jövőre nézve. A gyerekeket négy csoportba osztották be és ezen belül a versenyzők alap és emelt óraszám alapján döntötték el ki a legjobb az adott kategóriában.

Az egyesület igazgatója hozzátette, hogy a gyerekeknek a nyelv a mai világban legyen az angol vagy német elengedhetetlen fontossággal bír, főleg ha felső oktatási intézményben tervezi a tovább tanulását.

Szakemberek szerint az idegen nyelv ismerete több ok miatt is elengedhetetlen a felsőoktatásban is. Először is, ahogy a negyedik ipari forradalom egyre inkább itt dörömböl a világban, egyre nehezebb lesz a legkorszerűbb tudást elérni a fiatalok számára idegen nyelvtudás nélkül. Állításuk szerint a tudomány nemzetközi nyelve egyre inkább az angol, és a legújabb tudományos-technikai eredményeket elsősorban angolul lehet megszerezni.

GallériaVideó

Új hozzászólás