Rendhagyó tanóra a Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnáziumban

Rendhagyó tanórára került sor a Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnáziumban, ahol az idei év egyik energiakövete tartott kísérleti előadást.

Rendhagyó tanórára került sor a Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium fizika termében, ahol a 2019-es év egyik nagykövete tartott izgalmas kísérletet. A klímaváltozás ügye egyre több fiatalt mozgat meg, ahhoz, hogy tenni is tudjanak valamit, szükséges, hogy megismerjék saját életmódjuk következményeit. Az energiakövetek, olyan mindennapi szuperhősök, akik felkészültségükkel és személyes példájukkal fel tudják kelteni a tanulók figyelmét az energiatudatosság fontosságára.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal minden évben meghirdeti pályázatát a felsőoktatási intézményekben a természettudományos tárgyakat hallgató diákok számára.  A nyertes energiakövetek nemcsak az ösztöndíjat és az év energiakövete címet nyerik el, hanem az azzal járó kötelezettségeket is. A misszió célját is ismertette a fiatal energiakövet.

Nem sokan vannak olyanok, akik ne hallottak volna a bolygónk hőháztartásáról, a nem megújuló energiaforrások veszélyeiről, a környezet egyre romló állapotáról. Abban viszont, hogy ezek ne csak unalomig ismételt kulcsszavak maradjanak, fontos szerepe van azoknak a programoknak, amelyek kézzelfogható módon segítenek megismerni és megérteni ezeket a fogalmakat. Az Energiakövet programban résztvevő egyetemisták, diákok és tanárok közösen dolgozzák fel ezeket a kérdéseket és törekszenek arra, hogy szemléletváltást és ezen keresztül tartós változást tudjanak elérni.

GallériaVideó

Új hozzászólás