M44: Épül a Kondoros és Békéscsaba közötti szakasz

Már javában zajlanak az M44-es gyorsforgalmi út Kondoros és Békéscsaba közötti szakaszának kivitelezési munkálatai. A 17,6 tized kilométeres szakasz tervezett forgalomba helyezése 2021 februárjában várható.

Nem is olyan régen, hogy október 2-án hivatalosan átadták az M44-es gyorsforgalmi út Tiszakürt és Kondoros közötti, közel 62 kilométeres szakaszát, amellyel azonban koránt sem ért véget az úthálózat-fejlesztés. A munka ezután sem állt meg, hiszen a következő ütem, az M44 Kondoros és Békéscsaba közötti szakaszának kivitelezése jelenleg is zajlik.

A 17,6 tized kilométeres úthálózat műszaki és kivitelezési paraméterei nagyban megegyeznek a Tiszakürt-Kondorosi szakaszéval. Ez is 2x2 sávos gyorsforgalmi útként üzemel majd, stabilizált padkával és középső elválasztó sávval. Két híd esetében már a hídgerendák és a pályalemez is elkészült, valamint a projekt során két vadátjáró is megvalósul.

A teljes útszakasz elkészültével hosszú távon is érezhetően javulni fog Békés Megye elérhetősége. Csökken az utazási időtartam és javul a közlekedés biztonsága is.

A Kondoros-Békéscsaba közötti 17,6 tized kilométeres szakasz tervezett forgalomba helyezése 2021 februárjában várható.

GallériaVideó

Új hozzászólás