Megnyitotta kapuit a XV. Békéscsabai Nemzetközi Művésztelep záró kiállítása

Megnyitotta kapuit a XV. Békéscsabai Nemzetközi Művésztelep záró kiállítása a Munkácsy Mihály Múzeumban. A tárlaton, a táborban résztvevő helyi-, illetve határon túlról érkezett művészek munkája látható.

Idén már tizenötödik, jubileumi alkalommal hívták életre a Békéscsabai Nemzetközi Művésztelepet, melynek során helyi-, illetve határon túlról érkező művészek egy hetet töltöttek el közösen az alkotás jegyében. A Békéstáji Művészeti Társaság és Békéscsaba Önkormányzata 2004 óta szervezi meg a tábort, az ott készült munkákat pedig egy kiállítás formájában mutatják be a nyilvánosság előtt.

A Munkácsy Mihály Múzeumban nyílt kiállításon minden művésztől két alkotás látható. Az elkészült munkákat illetően különösebb megkötés nem volt, mindegyik művész a saját stílusának és tematikájának megfelelően alkothatott.

A helyi alkotók mellett a Lengyelországból, Romániából és Szlovákiából résztvevő művészek között visszatérő vendégek is voltak, akik az egy hét alatt több helyi nevezetességet is megtekintettek és számos pozitív élménnyel gazdagodtak.

A XV. Békéscsabai Nemzetközi Művésztelep munkáiból nyílt tárlatot szeptember 15-ig tekinthetik meg az érdeklődők a Múzeum Honfoglalók Termében.

GallériaVideó

Új hozzászólás