Megújult a kondorosi Sasváriné Paulik Ilona Sportcsarnok Kondoroson

Kívül és belül is megújult a kondorosi Sasváriné Paulik Ilona Sportcsarnok, az ,,Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Kondoroson" című projekt részeként.

Több mint 206 millió forint vissza nem térítendő támogatásból és közel 7 millió forint önkormányzati önerőből újult meg a kondorosi Sasváriné Paulik Ilona Sportcsarnok, az ,,Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Kondoroson" című projekt részeként. Az épületet átadása óta már több ízben felújították, a 2018-as évben elindult fejlesztés pedig az intézmény komplex energetikai korszerűsítésére irányult.

Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat elnöke kiemelte, hogy Kondoros eddig kilenc pályázaton nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban, ami egy igazán jó eredmény, emellett pedig megyei szinten más településeken is folyamatosan számos hasonló projekt valósul meg.

A fenntarthatóság és az esztétikai előnyök mellett Dankó Béla országgyűlési képviselő, köszöntőbeszédében a sport egyik legfontosabb célját, az egészséges életmódban betöltött szerepét hangsúlyozta.

Az ünnepélyes átadót a Petőfi István Általános Iskola diákjai zárták egy-egy verssel. A korszerűsített sportcsarnokot ezután immár megújult köntösben, méltón vehetik majd igénybe mind az általános iskola diákjai-, és mind a kondorosi sportbarátok és sportegyesületek.

GallériaVideó

Új hozzászólás