A 17. Bogrács Napját tartották meg Gyomaendrődön

A 17. Bogrács Napját tartották meg Gyomaendrődön. A programok közül a főszerepet idén is a főzőverseny kapta, melyen nem csak a hagyományos magyar bográcsos ételek kerültek a zsűri elé.

Gyomaendrődön, az Öregszőlőben lassan egy emberöltő óta rendezik meg a Bogrács Napját. Ez idő alatt szépen lassan kialakult egy családias légkör. Sokan állandó résztvevői a rendezvénynek, de mindig akadnak új látogatók is.

A szervezők igyekeztek most is kiegészítő programokkal kedveskedni az Öregszőlőbe érkezőknek, de a Bogrács Napjának főszereplője a főzőverseny volt. A nevezett ételeket helyben működő szakácsok értékelték, vezetőjük Tímár Attila mesterszakács volt.

Jakos Imre 17 éve oszlopos tagja a rendezvénynek, melynek korábban szervezője is volt, idén pedig a verseny indulójaként jelent meg. Bográcsában őzpörkölt főtt, melyet vargányával, borókával, borsikafűvel és olyan fűszernövényekkel ízesített, melyek az őz természetes élőhelyén is megtalálhatók.

A több, mint 40 induló között már harmadik alkalommal indultak el a Matrjoska csapatnévre hallgató hölgyek, akik már jól megszokott módon nem hagyományos magyar ételt készítettek. Egy Oroszországban mindennapos ragu receptjét hozta magával a csapat sok-sok zöldséggel, így helyettesítve bizonyos fűszereket.

A Bogrács Napja az évek alatt fontos részévé vált a helyi gasztronómiai eseményeknek, mint például a halfőző verseny, ami a nyár folyamán kerül majd megrendezésre.

GallériaVideó

Új hozzászólás