Adományt kapott a Zsadányi Református Általános Iskola

Tanszereket, játékokat és eszközöket adományozott egy békés megyei sörfőzde a Zsadányi Református Általános Iskolának. A felajánlott tanszerek mind a gyerekek oktatási tevékenységét szolgálják majd.

Megérkezett a várva vár adomány a zsadányi iskolába, ugyanis az egyik megyei sörfőzde azzal a céllal bocsájtotta online árverésre különleges-, limitált kiadású sörös üveg összeállítását, hogy Békés megye egyik leghátrányosabb településének általános iskoláját és az ott tanuló kisiskolásokat támogassa. A licitből befolyt összeghez a főzde még egyszer annyit ajánlott fel, hogy a teljes összegből a Zsadányi Református Általános Iskolát támogassa.

Zsadány Békés megye gazdaságilag kevésbé prosperáló részén fekszik, ezért a helyi iskolának nincsenek komoly anyagi forrásai, ezért nagy szükségük volt erre az adományra.

Az árverésből összegyűlt és a sörfőzde által felajánlott összegből, 370 ezer forintból vásároltak tanszereket, játékokat és eszközöket a békés megyei iskolának. Emellett az iskolának korábban nem volt vérnyomás- és vércukorszint mérője, így a sörfőzde és az iskola a közös egyeztetés után ezekből is vásárolt néhányat.

A kémia órán a gyerekek nagy örömmel figyelték, ahogy a tanár néni bemutatja az oktatást segítő eszközöket. Az intézmény a mostani adományok mellett szívesen fogad további hozzájárulásokat, így várják az 1%-os felajánlásokat is a Zsadányi Református Iskola alapítványi számára.

GallériaVideó

Új hozzászólás