CsámBORgás a Munkácsy Mihály Múzeumban

15 pincészet közel 80 féle bora ízlelhető meg Békéscsabán, a Múzeumi CsámBORgás-on. Ezzel a fantázianévvel először szervez a Munkácsy Mihály Múzeum egy borkóstolóval egybekötött múzeumlátogatást.

A művészetek és a borok szerelmeseinek kedveskednek áprilisban a Munkácsy Mihály Múzeumban. 6 órás intervallum áll rendelkezésre a látogatóknak arra, hogy megkóstolhassák kedvenceiket, vagy akár új ízletes borokat fedezzenek fel. Az este hangulatáról Hevesi Imre gondoskodik majd. Egy-egy pohár borral a kezünkben három időszakos kiállítás - A mértan kapszulák, a Petőfi anzix, illetve Andy Warholl tárlata - várja a résztvevőket. A borok és a múzeum kapcsolódásáról a múzeum igazgatója, Ando György beszélt.

A kóstolóra 15 pincészet közel 80 féle borral készül a látogatóknak, akik ha megéheznének a kóstoló során, különféle borkorcsolyák közül választhatnak. Az ide érkezők nem csak a kiállításokat tekinthetik meg, de lehetőségük nyílik jobban megismerni egy-egy bort és akár a borászat rejtelmeihez is közelebb kerülhetnek.

A szülőknek sem kell lemondani a programról, egészen kicsi kortól egy játszó területet alakítanak majd ki a gyerekek számára a múzeumban. Amíg a felnőttek megízlelhetik kedvenc boraikat, addig a játszóházban interaktív programokkal, arcfestéssel várják a kicsiket. Az eseményen való részvétel díja tartalmazza a gyerekfoglalkoztatást is.

Az első múzeumi CsámBORgás április 13-án szombaton, délután öt órától este tizenegy óráig tart majd.

GallériaVideó

Új hozzászólás