A Nem élhetek muzsikaszó nélkül című vígjátékot mutatják be pénteken a Békéscsabai Jókai Színházban

Móricz Zsigmond nem élhetek muzsikaszó nélkül című vígjátékával várja nézőit péntektől a Békéscsabai Jókai Színház. A darabot Katkó Ferenc rendezi.

Már én nékem beborult az ég” – kezdenek  rá többször a dalra a nem élhetek muzsikaszó nélkül című vígjátékban. Az első felvonásban részesei lehetünk a három napos Bálint-napi mulatozásnak. Csomós Lajos a férfi főszereplőt, Nyíri Balázst játssza, akinek nem ez az első szerepe Móricz darabban.

Az első felvonás nagy mulatozása után, a második felvonással jön a csend. A Csonka Dóra által alakított Pólika, Balázs felesége megelégeli férje életvitelét és hazaköltözik nagynénjeihez.

A színésznőnek meg kellett találni azt az egyensúlyt, ahol úgy veszekszik férjével, hogy az ne csak egy vita legyen, hanem érezhetővé váljon fájdalma is.  Ezt a fájdalmat éreztetve, akár el is válna Balázstól.

A próbafolyamatokról Katkó Ferenc rendezőt kérdeztük, akinek fontos volt, hogy színészei jól érezzék magukat a szerepükben.

Nem lehet szó nélkül elmenni a Ballasi táncegyüttes híres mozdulatai mellett sem. Ehhez és az egész darabhoz végig a talpalávalót ifjabb Sztojka Zoltánék adják, akiknek a színház egy új világ megismerését jelentette, de, mint mondja nagyon élvezték a próbákat és várják az előadásokat is.

GallériaVideó

Új hozzászólás