Békéscsabán tartja éves konferenciáját a Hagyományok Háza

Ezúttal Békéscsabán tartja éves konferenciáját a Hagyományok Háza. A háromnapos konferencia célja, hogy a népművészeti szakemberek megosszák egymással tapasztalataikat.

A Hagyományok Háza az Emberi Erőforrás Minisztérium háttérintézménye és - mint azt a neve is mutatja - a magyar néphagyományokkal foglalkozik. Három főbb területen tevékenykedik, az intézményhez tartozik a Magyar Állami Népi Táncegyüttes és a Folklór Dokumentációs Központ, valamint kiemelt figyelmet szentelnek az élő hagyományok továbbadásának is. A Békéscsabai konferencia célja a népművelő szakemberek tapasztalatcseréje, illetve van egy kiemelt téma is, a társadalmi érzékenyítés és tudásátadás a néphagyományban.

A Hagyományok Háza minden évben megrendezi ezt a konferenciát más és más helyszínen. Békéscsabára ezúttal azért esett a választás, mert az osztályvezető elmondása szerint a Békés Megyei Népművészeti Egyesület kiválóan végzi a munkáját és remekül szervezi meg a helyi alkotóműhelyeket, illetve a tudásátadásban is komoly eredményeket tud felmutatni.

A háromnapos konferencián az ország különböző pontjairól érkező szakemberek előadásokon keresztül mutatták be a különböző tájegységek népművelési gyakorlatait és szokásait.

GallériaVideó

Új hozzászólás