Átadták a Városi Jótékonysági Bálon befolyt támogatási összeget az Ady Endre utcai Idősek Otthonában

Ünnepélyesen átadták a Városi Jótékonysági Bálon befolyt támogatási összeget az Ady Endre utcai Idősek Otthonában két, békéscsabai idősellátó intézménynek.

Az elmúlt évek hagyományát őrizve, idén is megrendezték januárban a Városi Jótékonysági Bált, ahol a résztvevők rendszerint összefognak egy közös cél érdekében. Több alkalommal is hátrányos, átlag alatti körülmények között élő gyerekek utaztatására, valamint az őket támogató civil szervezetekhez juttatták már el az adományokból befolyt összeget.

2019-ben két idősellátást biztosító intézményhez került fele-fele arányban, a Jótékonysági Bál által befolyt 2,4 millió forint, amely egyben rekordösszegnek is számít. A Békéscsabai Életfa Idősek Otthonában 124 lakó éli mindennapjait és negyvennyolcan dolgoznak azért, hogy a megfelelő körülményeket biztosítani tudják számukra.

A másik kezdeményezett a Békéscsabai Kistérségi Egyesített Szociális Központ volt, amely 13 telephelyet működtet egyszerre és számos emberről gondoskodnak a mindennapokban alapszolgáltatás, valamint szakosított ellátás formájában. A befolyt támogatási összeget a nemrég megújult Kossuth utcai Idősek Klubja berendezésére fordítják majd.

A város a jövőben is folytatja a jótékonysági bál hagyományát, mellyel továbbra is segíteni kívánja a helyi szervezeteket.

GallériaVideó

Új hozzászólás