A Mária főhadnagy című nagyoperettet mutatják be a Békéscsabai Jókai Színházban

Huszka Jenő és Szilágyi László Mária főhadnagy című romantikus nagyoperettjét mutatják be az 1848 és 49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján a Békéscsabai Jókai Színházban.

Megtartották Huszka Jenő és Szilágyi László romantikus nagyoperettjének főpróbáját a Békéscsabai Jókai Színházban. A Mária főhadnagy című darabot négy színház koprodukciójában láthatja majd a nagyérdemű tavasztól három városban is. A rendezők szerint egy nagyon szórakoztató és tartalmas művet tekinthet meg a közönség.

A főszereplő, Mária egy élő, valóban az 1848-as szabadságharcban harcoló hölgy volt, aki ténylegesen a főhadnagyi rangig vitte, és csatlakozott egy huszárszázadhoz. Szerepét Lévai Enikő a Budapesti Operettszínház színésznője és Bori Réka egyetemi színművész hallgató játssza felváltva.

Mária nénikéjét, Farkasházy Antónia karakterét Kalocsai Zsuzsa a Budapesti Operettszínház színésznője személyesíti meg. A darabnak két fontos üzenete van, az egyik a nagy szerelem, ami az operett egyik legfontosabb eleme, a másik pedig a szabadság és a magyarság, amiért mindig ki kell állni és harcolni.

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulójára készülő programsorozat díszelőadása március 14-én lesz látható a Békéscsabai Jókai Színház nagyszínpadán.

GallériaVideó

Új hozzászólás