Tizenhat diák képviseli Békés megyét az idei Szakma Sztár Fesztiválon

Tizenhat diák képviseli Békés megyét az idei Szakma Sztár Fesztiválon. A diákok a Szakma Kiváló Tanulója és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntőibe jutottak be.

„A jó szakma felér egy diplomával” - tartja a Szakma Sztár Fesztivál szlogenje. Az ott megrendezésre kerülő versenyek, a Szakma Kiváló Tanulója és az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyek célja a szakmatanulás népszerűsítése. A verseny döntőjére idén 16 békés megyei diák jutott be, melyből 15-en a Békéscsabai Szakképzési Centrum tanulói, egy diák pedig a gyulai centrumé. Tíz szakmában képviseltetik magukat, a versenyen részt vesznek például szakácsok, ácsok, de magasépítő technikus, illetve női szabó szakmában is indulnak helyi tanulók.

A döntősök hosszú utat tettek meg. Először is a diákoknak 94 pont feletti eredményt kellett elérniük a 100 pontos verseny feladatlapon ahhoz, hogy a középdöntőbe jussanak. Később pedig az elmúlt évekhez képest 5 héttel rövidebb felkészülési idővel kellett megbirkózniuk. Mindez azonban megéri, az intézmények jeles írásbeli vizsgával díjazzák azokat a tanulókat, akik legalább 60%-os eredménnyel zártak a feladatokon.

A versenyzőkkel a BSZC Zwack József tagiskolájában találkozhattunk, ahol a vendéglátóipari egység külön figyelmet érdemelt, ugyanis mintegy 8 diák - a Békés megyei döntősök fele -jutott el idáig a vendéglátóipar több szakmáját képviselve. A verseny menetéről az egyik döntős szakács beszélt.

A budapesti versenyre nem csak a versenyzők jutnak el, a Békés Megyei Iparkamara pályaorientációs céllal 7. és 8. osztályos tanulóknak is részvételt biztosít. Így mintegy 450 Békés megyei tanuló lehet ott az idei két napos Szakma Sztár Fesztiválon.

GallériaVideó

Új hozzászólás