Befejeződött a békéscsabai MIVA Bölcsőde korszerűsítése

Befejeződött a békéscsabai MIVA Bölcsőde korszerűsítése. A projekt keretében több fejlesztés is megvalósult: napelemes rendszert építettek ki, kicserélték a nyílászárókat, új vizesblokk létesült, illetve a bölcsőde új épületrésszel is bővült.

Boldogan számolt be az épületben zajlott felújítási munkálatokról Dr. Forján Mihályné, a MIVA bölcsőde intézményvezetője az ünnepélyes projektátadó rendezvényre érkező vendégeknek. A bölcsődét bár évtizedek óta választják szívesen a fiatal családok, az elmúlt évtizedekben nem történt jelentős fejlesztés az épületben, így a működés évről-évre nehezebbé vált.

A 60 millió forintos pályázati forrásból, valamint Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzatának 9 millió forintos támogatásából megvalósult fejlesztés során a bölcsőde kívül-belül megszépült. Az épületben akadálymentesítés és energetikai fejlesztések is történtek: napelemeket szereltek fel, illetve a nyílászárók teljes cseréjére is lehetőség volt. Új vizesblokk is létesült, valamint a férőhelyek növelése érdekében egy új épületrészt is kialakítottak; ezt azóta már az apróságok is birtokba vehettek.

Az ünnepélyes projektátadó ünnepségen részt vett Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere is, aki elmondta: az önkormányzat folyamatosan igyekszik olyan intézkedéseket hozni, amelyekkel a helyi családok életét tudja támogatni.

Herczeg Tamás, országgyűlési képviselő is megtekintette a megújult bölcsődét. A felújításokkal kapcsolatban kifejtette, fontos, hogy a szülők munkába állását ne akadályozza az, hogy nem tudják gyermekeiket szakszerű és jó körülmények között elhelyezni.

A MIVA Bölcsőde korszerűsítése a kellemes környezet mellett, új férőhelyeket is biztosít az intézmény számára. A városrész egyetlen bölcsődéje a jövőben várhatóan várólista nélkül tudja majd fogadni az apróságokat.

GallériaVideó

Új hozzászólás