Ünnepélyesen átadták a megújult gerlai Jázmin utcai Idősek Klubját

Ünnepélyesen átadták a gerlai Jázmin utcai idősek klubját, melynek fejlesztése egy bruttó 25 millió forintos pályázati forrásnak köszönhetően valósult meg. Az épület kívül-belül megújult, amelyben elsősorban akadálymentesítést-, valamint energetikai korszerűsítést végeztek.

A Településfejlesztési Operatív Program részeként összesen három idősek nappali ellátását szolgáló intézmény korszerűsítése valósult meg az utóbbi időben, ebből az egyik a gerlai Jázmin utcai idősek klubja. A kívül és belül egyaránt felújított épületet nemrég ünnepélyesen is átadták.

Az átadó ünnepségen Herczeg Tamás országgyűlési képviselő is jelen volt, aki kiemelte: fontos, hogy mindegyik generáció számára biztosítani tudjanak olyan intézkedéseket, fejlesztéseket, amelyek az életkörülmények javítására szolgálnak.

Az elvégzett fejlesztéseket Bátori Zsuzsanna, a Békéscsabai Kistérség Egyesített Szociális Központ intézményvezetője ismertette, aki úgy fogalmazott, hogy az épület a tetőtől az aljzatbetonig teljesen megújult. Kicserélték az ablakokat, kialakítottak egy pihenőszobát, valamint mozgáskorlátozott szempontból a bejárók és a mosdó is megújult.

Szarvas Péter polgármester kiemelte, nemcsak az idősek klubja felújításával gondoltak a gerlaiakra, hanem hamarosan további fejlesztésekre lehet majd számítani a környéken és a városban is.

A projekt részeként legközelebb a mezőmegyeri, Kossuth utcai idősek klubjának felújított épületét adják majd át.

GallériaVideó

Új hozzászólás