Vízbiztonság erősítő és csapadékvíz-elvezetését biztosító beruházás veszi kezdetét Békésen

Huszonegy utca vízbiztonságát erősítő és csapadékvíz-elvezetését biztosító 154 millió forintos beruházást adott át Izsó Gábor, Békés Város polgármestere és Dankó Béla országgyűlési képviselő.

Napjainkban rendkívüli módon felértékelődött a csapadékvizek-, illetve a felszínre került talajvíz elvezetésének kérdése. Ezért az árkok kialakítása, az átereszek építése, az aljzat betonozása és az átemelők építése egyaránt része volt a projektnek, amivel huszonegy utca vízbiztonságát oldották meg Békésen. A polgármester elmondta, hogy az átadás helyén, a Keserű soron, illetve Dánfokon, a Táncsics utca és a Tárház utca egyik részén, valamint a Dózsa György utca problémás helyein valósult meg beruházás.

A fejlesztések átadása során Dankó Béla országgyűlési képviselő kiemelte, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programon keresztül több milliárd forint érkezik a városba, melynek köszönhetően a település megújulhat.

Békés polgármestere hozzátette, hogy a mostani beruházáshoz egy 320 millió forintos fejlesztés is kapcsolódik, melynek keretében kibővítésre kerülnek a fő vízgyűjtők. Emellett a belvizek tárolása alkalmas vízládákat is elkezdik kialakítani.

A TOP-os projekt 154 millió forintból valósult meg Békés város több részén. Dankó Béla országgyűlési képviselő hozzátette, hogy ez a beruházás az önkormányzat előrelátását dicséri.

GallériaVideó

Új hozzászólás