Átadták a Munkácsy Mihály Múzeum két épületét összekötő új kiállító- és közösségi fogadóteret

Átadták a Munkácsy Mihály Múzeum két épületét összekötő új kiállító- és közösségi fogadóteret. A 200 millió forintos beruházás Európai Uniós forrásból valósult meg.

200 millió forintból a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program forrásaiból valósult meg a Munkácsy Múzeum új közösségi- és kiállítótere. A múzeumot tavaly októberben zárták be. Ekkor szakemberek a tárgyakat elraktározták, majd kiürítették az épületet. A kivitelezés hamar elkezdődött és hétről hétre leehetett látni a progressziót az épületen. A munkálatok 2018. szeptember 15-ig tartottak.

A Múzeum új terének átadására Békéscsabára érkezett Krucsainé Herter Anikó a kulturális kapcsolatokért és fejlesztésekért felelős helyettes államtitkár, aki örül annak, hogy a beruházással ilyen kreatív módon bővítették a múzeum kiállító, közösségi terét.

Októbert 10-től tehát ismét várja az érdeklődőket a Munkácsy Múzeum a különböző kiállításokkal. Az első program szerdán kezdődött a három napos  országos néprajzos konferencia melyet a Néprajzi Múzeummal közösen rendezett meg a csabai kulturális intézmény.

GallériaVideó

Új hozzászólás