Révész Máriusz: Kiemelkedő turisztikai fejlesztés valósulhat meg a Körösökön

Kiemelkedő turisztikai fejlesztés valósulhat meg a Körösökön - jelentette be Révész Máriusz, az aktív turizmusért felelős kormánybiztos Békésen a Kishajó kikötőben.

A tervek szerint 2019-ben indulhat az a beruházás, amely várhatóan a békési térség gazdaságát és turizmusát is fellendítheti majd. Olyan nagyra törő tervek szerepelnek a kormány elé novemberben beterjesztésre szánt projektben, mint a többi között a lakóhajózás elindítása a Körösökön.

A kormánybiztos úgy érzi, ha a lakóhajózás, az infrastrukturális fejlesztések is megvalósulhatnak, akkor az nagyban fellendítené a turizmust a térségben. A projekt jelen fázisában még nem teljesen kidolgozott. Várhatóan októberben kerül majd a végleges javaslat a kormány elé. Dankó Béla országgyűlési képviselő is támogatja a beruházást.

Ahhoz, hogy a leendő projekt sikeres legyen, mindenféleképpen szükséges a beruházást érintő települések együttműködése és támogatása.

Abban az esetben, ha minden a tervek szerint alakul, akkor még idén elfogadhatja és támogatásáról biztosíthatja a kormány a beruházást. Ez azt jelenti, hogy már 2019-ben elindulhat a fejlesztés kivitelezése a Körösökön.

GallériaVideó

Új hozzászólás