Soron következő elnökségi ülését tartotta a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Soron következő elnökségi ülését tartotta a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A megbeszélésen a többi között az elmúlt időszak kamarai eseményeit és a Békés megyét érintő legfontosabb projekteket tárgyalták.

Megtartotta soron következő elnökségi ülését a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A Kamara Penza-lakótelepi székházában megtartott ülésén napirendre kerültek az előző ülés óta eltelt időszak legfontosabb kamarai eseményei, valamint a Békés megyét érintő legfontosabb aktuális projektek, mint például a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program.

A Területi és Fejlesztési Operatív Program Békés megyére jutó keretének felhasználásáról és nyertes pályázatairól Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat elnöke tartott beszámolót.

Egy másik napirendi pontban a kamara nyertes pályázatairól - a román-magyar együttműködési projektről és a Tempus Közalapítvány ERASMUS+ projektjéről - Szikszai Csaba, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Külgazdasági Osztályának vezetője beszélt. Az osztályvezető elmondta, a magyar-román határon átnyúló pályázat megvalósítása során együttműködnek egy nagyváradi középiskolával és a Körös-Maros Nemzeti Parkkal is. Elsődleges céljuk, hogy a vállalkozások környezettudatosságának szintjét emeljék, valamint hogy egy közös turisztikai stratégiát hozzanak létre Békés- és Bihar megye területére kiterjedően. Másik nyertes pályázatuk, az ERASMUS+ program pedig az iskolaelhagyások csökkentését célozza.

A nyertes pályázat keretében két alkalommal, 10-10 szakképzési szakértővel utaznak külföldre, hogy tanulmányozzák az oktatási stratégiát Olaszországban és Spanyolországban.

GallériaVideó

Új hozzászólás