Lakossági fórum tartottak Gyomaendrődön

Lakossági fórumot tartottak Gyomaendrődön egy árvízvédelmi szempontból kiemelt jelentőségű projektről, mely Gyomaendrőd és Mezőtúr térségében valósul meg.

Már több mint 10 éve, 2006 áprilisában történt, hogy egy hatalmas árvíz fenyegette a Hármas- Körös környéki településeket. Akkor, a vízállási rekordokkal tetőző árhullámot csak a katonaság és a lakosság közreműködésével, közös, megfeszített védekezéssel sikerült elhárítani. A mostani fejlesztés célja, hogy ez a helyzet ne forduljon elő még egyszer.

A gát menti utakat teljesen felújítják, illetve a régi- és szinte lakhatatlan gátőrházat teljesen lebontják és újat építenek helyette. Annak érdekében, hogy a lakosság megfelelően tájékozódhasson az építkezésekkel járó esetleges nehézségekről, lakossági fórumot szervezetek a helyi polgármesteri hivatalban.

A mostani előrejelzések alapján a következő néhány hónapban nem várható nagyobb mértékű áradás, ami a nagy hőségnek és a kevés csapadéknak köszönhető. Ez a helyzet azonban könnyen megváltozhat, ha nagyobb mennyiségű eső érkezik a bihari vízgyűjtők fölé, ugyanis ebben az esetben rövid időn belül gyorsan megemelkedhet a Hármas-Körös vízállása.

GallériaVideó

Új hozzászólás