Békéscsabán létesül Európa egyik legnagyobb utánpótlás röplabda-akadémiája

A Modern Városok Program keretében az előzetes tervek szerint 1,8 milliárd forintos forrásból Európa egyik legnagyobb utánpótlás röplabda-akadémiája létesül Békéscsabán. Ennek egyik fázisa a Vásárhelyi Pál Szakközépiskola tornatermének felújítása volt.

A fejlesztések részeként ötven millió forintból újították fel a padlóburkolatot és korszerűsítették a világítást a Vízmű tornacsarnokában. Baran Ádám, a BRSE elnöke elmondta: azért választották a Vízmű csarnokát, mert Buzássy Béla békéscsabai röplabdaedző több évtizeddel ezelőtt ezen a helyen honosította meg Békéscsabán a röplabda sportot. Ez a rekonstrukció egy fontos lépés volt ahhoz, hogy annak a több mint 300 fiatalnak, akik a BRSE utánpótláscsapataiban játszanak, megfelelő körülményeket biztosítsanak, azonban ez csak az első fejlesztés, amelyet a tervek szerint még sokkal nagyobbak is követnek majd.

A fejlesztések a jövőben természetesen nem csak a röplabdázók számára jelentenek edzési lehetőséget, hanem a Békéscsabai Szakképzési Centrum diákjai számára is testnevelési és rekreációs helyet biztosítanak.

Szarvas Péter polgármester a sajtótájékoztatón kifejtette, reméli, hogy a jövőben annak köszönhetően, hogy Békéscsaba lesz a hazai röplabda utánpótlás fellegvára, a BRSE felnőtt csapatában még több saját nevelésű játékos lesz.

A rendezvény végén a csarnok felújításának szimbólumaként Szarvas Péter polgármester és Mucsi Balázs főigazgató egy új röplabdát adott át két vízműs diáknak.

 

GallériaVideó

Új hozzászólás