Ismét e-sport versenyt rendeztek Békéscsabán

Ismét e sport versenyt rendeztek Békéscsabán. Az egyre népszerűbb virtuális sport a megyeszékhelyen is nagyon vonzó a fiatalok számára.

Az elektronikus sport résztvevői professzionális módon, versenyszerűen foglalkoznak az egyes videojátékokkal, ebből fakadóan - a játékos megjelölés mellett - e sportolóknak is nevezik őket. A Hearthstone egy kártyajáték, amely a világ egyik legnépszerűbb számítógépes játékán, a World of Warcraft-on alapul és alkalmas az e sportra.

A Hearthstone egy rendkívül népszerű számítógépes játék, a 2017-es adatok alapján több mint 70 millióan játszanak vele. A csabai versenyen a résztvevők - igaz hogy nem profiként vesznek részt, azonban így is - nagyon komolyan veszik a küzdelmet.

A twich egy olyan oldal, ahol a különböző játékosok a saját monitorjukon történteket tudják közvetíteni azoknak, akik nem csak játszani, hanem nézni is szeretik az e sportokat. Gyakorlatilag egy online tv-felület, ahol a számítógépes játékok szerelmesei találnak maguknak műsorokat. Bizonyára sokak számára ez még egy megfoghatatlan és átélhetetlen foglalatosság, azonban a számok és a tendenciák azt mutatják, hogy az elkövetkezendő évtizedekben hatalmas népszerűséget érhetnek el a virtuális sportok.

GallériaVideó

Új hozzászólás