19 fővel alakult meg a Kétegyházi Gazdakör

19 fővel alakult meg a Kétegyházi Gazdakör, a település polgármesteri hivatalának dísztermében. A jelenlévő tagok tartózkodás és ellenvetés nélkül választották meg a kör elnökének, dr. Rákóczi Attilát, a gazdakör alapító tagját.

Az eseményen Kalcsó Istvánné, Kétegyháza polgármestere elmondta, a helyiek közül sokan a mezőgazdaságból élnek, ezért támogatták a gazdakör megalakulását. Céljuk, hogy a nagyközség élhető település maradjon, ne fogyjon el a lakosság, ne menjenek el a fiatalok, ennek érdekében bölcsőde és óvoda is található a településen.

Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének országos elnöke elmondta, hogy a MAGOSZ helyi szervezetei, a települési önkormányzattal együttműködve, a település adottságait figyelembe véve tud a legjobban építkezni. Az országos szervezet arra kéri a kormányt, hogy a leghatározottabban álljon ki a föld védelmében, tartsa meg azt a nemzet tulajdonában.

A térség országgyűlési képviselője, Herczeg Tamás hangsúlyozta, a gazdakör a település élhetőbbé tételéért, fejlődéséért is sokat tud tenni.

A kör elnöke, Dr. Rákóczi Attila köszönetét fejezte ki a település és a megjelentek által biztosított támogatásért, és megjegyezte, hogy a kör minden Kétegyházi gazda és lakos számára nyitva áll, mivel az ő érdekükben jött létre.

A helyi elnök arra kéri a nagyközség lakosságát, hogy, aki egyetért a gazdakör céljaival, törekvéseivel és alapszabályával, az csatlakozzon hozzájuk.

GallériaVideó

Új hozzászólás