Gyomaendrődön zárták a Magyar-Kínai Gasztronómiai Napokat

A Magyar-Kínai Gasztronómiai Napok zárásaként kínai ételkülönlegességeket szolgáltak fel a megjelenteknek Gyomaendrődön. A együttműködés egyik fontos eleme, hogy mind a két ország megismerkedjen egymás hagyományos ételeivel.

A magyar-kínai kapcsolatok erősítése, egymás gasztronómiájának, kultúrájának mélyebb megismerése a célja annak a megállapodásnak, amely a két ország között került aláírásra. A tavalyi évben a kínaiak nagyszabású gasztronómiai programok keretében nyerhettek bepillantást hazánk gasztronómiájába. A távol-keleti országban nagy sikert arattak a magyar ételek, több ezer kínai kóstolhatott meg autentikus magyar fogásokat, például gulyást, a Gundel palacsintát, vagy éppen halászlevet.

A Magyar-Kínai Gasztronómiai Napok zárásaként autentikus kínai fogásokat kóstolhattak meg a megjelentek, mivel a hazai kínai büfék sokszor meg sem közelítik a távol-keleti ország ételeit.

A két fél bízik abban, hogy a megállapodásnak köszönhetően gazdasági lehetőségeik is bővülnek majd.

Elhangzott az is, hogy fejlődhetnek a turizmus és a vendéglátás területén, hosszú távon pedig segíthetik a két nemzet közti kapcsolat szorosabbá, gyümölcsözőbbé válását.

A tervek szerint a téli hónapok kezdetén Pekingben kerülhet majd sor egy nagyszabású, a magyar gasztronómiát bemutató rendezvényre.

GallériaVideó

Új hozzászólás