Szent Kristóf napja alkalmából jármű-szentelést tartottak Békéscsabán

Szent Kristóf napja alkalmából jármű-szentelést tartottak Békéscsabán, a Jaminai Jézus Szíve Templom előtt. Volt, aki kerékpárjára, mások motorkerékpárjukra, de legtöbben autójukra kérték az áldást.

Szent Kristóf a tizennégy segítő szent egyike, az utazó és utasok védőszentje. Békéscsabán már évek óta hagyomány a Jaminai Jézus Szíve Templom előtti autószentelés, a Szent Kristóf napjához legközelebb eső vasárnapon. Ilyenkor az atya körbejárja a templom körüli parkolót és a hívek közlekedési eszközeit szentelt vízzel megszenteli, illetve áldást kér rájuk, ezzel segíti hozzá őket a balesetmentes utazáshoz.

Az eseményen már 19 éve részt vesz közreműködőként az Autóklub is.

Néhány éve a veterán motorosok is csatlakoztak a rendezvényhez, mivel a motorosok azok, akik szinte a legsebezhetőbbek az utakon. A szentelés mellett nagy hangsúlyt kell fektetni azonban a jelen közlekedési morálnak megfelelő, biztonságos közlekedésre és a szabályok betartására is.

A szentelés során megáldották a Csaba TV egyik szolgálati autóját is, így nézőink még biztosabbak lehetnek abban, hogy híreink továbbra is eljutnak otthonaikba.

GallériaVideó

Új hozzászólás