Idén is megrendezték a Betyár Napokat Kondoroson

Közel 20 éve Kondoros egyik legnagyobb rendezvénye a Betyár Napok. A hagyományok őrzése és ápolása mellett a szervezők idén is újdonságokkal készültek az érdeklődők számára és a megszokott ételosztás sem maradt el.

Közel 20 esztendeje a kondorosi nyár egyik kiemelkedő rendezvénye a Betyár Napok, melynek célja idén is a hagyományok ápolása, a betyár világ felidézése volt. A fesztivállá nőtt rendezvényen a város igyekszik megmutatni minden helyi lakosnak és természetesen minden más településről érkezőnek, hogy Kondoros milyen hagyományokkal rendelkezik.

A szervezők idén is izgalmas kikapcsolódási lehetőségekkel várták az érdeklődőket, akik részt vehettek lovas előadásokon, a főzőversenyen, vagy akár a betyáravatáson is. Természetesen a hagyományos ételosztás sem maradhatott el, ahol 2000 adag lencsegulyással vendégelték meg a programon résztvevőket. Mint minden évben, idén is több újdonsággal találkozhattak a látogatók, melyről a program főszervezője beszélt.

Nem véletlen, hogy a betyáravatásnak is a Kondorosi Csárda melletti tér adott otthont, hiszen a hagyomány szerint ez a terület egy titokzatos betyár búvóhely volt. Az avatáson a leendő betyárokat megbüntetik, ám senkinek sem kell aggódni, hiszen habár az ostor hangja nagy, fájdalmat azonban nem okoz.

GallériaVideó

Új hozzászólás