A Rosencrantz és Guildenstern halott című bemutatóval zárult a 14. Shakespeare Fesztivál

A Gyulai Várszínház, az Aradi Kamaraszínház és az Aradi Ioan Slavici Klasszikus Színház közös bemutatójával zárul a 14. Shakespeare Fesztivál, melynek idén Hamlet és társai voltak a középpontjában.

A posztmodern drámairodalom egyik jellegzetes művét, a Rosencrantz és Guildenstern halott című Tom Stoppard darabot Tapasztó Ernő állítja színpadra. A Hamletből kiragadott két mellékszereplő dilemmáin keresztül keresi az előadás akár a mai kor emberének útkeresését életről, halálról, hovatartozásról, létbizonytalanságról, . A nemzetközi produkció két főszereplője a helyi közönség által is ismert, kedvelt Tege Antal és Gulyás Attila.

Az előadás igazi  nemzetközi produkció lesz: magyarul, angolul és románul is megszólalnak benne a szereplők. A darabot most újrafordították, a szöveget még a próbák során is alakították, újragondolták a színészekkel együtt.

A produkció különlegessége még, hogy az előadáshoz a brit kultzenekar a Tiger Lilies zenéjét használják fel. Hamlet produkcióját élőben játssza a zenekar – mindkét hétvégi előadást ők egészítik ki, épülnek be teljesen a darabba rendhagyó megjelenésükkel, zenei stílusukkal.

A darab bemutatójára szombaton este kerül sor a Várszínpadon majd vasárnap még láthatunk egy előadást. Ezután pedig kőszínházakba, több fesztiválra is szeretnék elvinni a nemzetközi produkciót az alkotók.

GallériaVideó

Új hozzászólás