Jubileumához érkezett a Hetedhét Játékváros

Jubileumához érkezett a Hetedhét Játékváros, hiszen idén már 10. alkalommal rendezik meg a tábort Gyulán. A 10 nap alatt igazi mini várost alakítanak ki egy helyi általános iskolában, ahol különböző munkákat, szakmákat próbálhatnak ki a gyerekek. A tábor egyik kiemelt célja: a gyerekek demokráciára és a nagybetűs életre való nevelése.

Nem egy szokásos, hétköznapi tábor várja azokat a gyerekeket, akik részt vesznek idén a Hetedhét Játékvárosban, ugyanis a program során a résztvevő 240 gyermek mindegyike napi négy alkalommal választ a rendelkezésre álló 40 belső helyszín közül, hogy az adott blokkon belül hol szeretne dolgozni, amiért természetesen pénzt is kapnak: a Játékváros hivatalos valutáját, a GYURO-t. Hogy pontosan, hogyan épül fel a tábor tematikája, illetve miben rejlik egyedisége, arról Szabó Enikőt, a Mi egy Másért Közhasznú Egyesület szakmai vezetőjét kérdeztük.

A jó munkaerőre mindig szükség van, főleg egy ilyen komplex, nagyszabású tábor esetén. Az önkéntes segítők apai-anyait beleadva munkálkodnak azon, hogy minden gyerek remekül érezze magát a tábor ideje alatt.

A játékváros „szülőmentes övezet”, a szülők, érdeklődők minden nap 13 és l5 óra között léphetnek be a Játékváros területére. A látogatások alkalmával a gyerekek idegenvezetőként mutatják be a műhelyeket és a játékváros életét. A Csaba Tv stábjának saját idegenvezető is dukált.

GallériaVideó

Új hozzászólás