Új tűzoltó gépjárműfecskendőket és terepjáró személygépjárműveket adtak át országosan

Újabb 8 tűzoltó gépjárműfecskendőt és 5 új terepjáró személygépjárművet adott át országos szinten a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága, amiből egyet-egyet a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kapott meg.

Két új gépjárművel gazdagodott a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság gépjárműparkja. A gépjárműfecskendő és a terepjáró felszereltsége és menettulajdonságának beállításai teljes mértékben a magyarországi igényeknek megfelelően lettek összeállítva. A Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat járműve egy négy kerék meghajtású, öt fő- és a szükséges felszerelések szállítására alkalmas terepjáró, melyben többek között a legmodernebb hőkamera is megtalálható.

A tűzoltó gépjárműfecskendőt Magyarországon szerelték össze, az oltóanyag szállítási képességét a 4000 literes víztartály, valamint a 400 literes habképző-anyag tartály biztosítja. A gépjármű menettulajdonságai és beépített oltástechnikai berendezései, valamint a korszerű eszközökből álló málhafelszerelés biztosítja, hogy a tűzoltók városi környezetben, lakott területen kívül, illetve nehéz terepviszonyok között is gyorsan és hatékonyan tudjanak dolgozni.

A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programon belül összesen 108 darab tűzoltóautót adnak át országszerte. A teljes projekt bruttó összköltsége 14 és fél milliárd forint.

GallériaVideó

Új hozzászólás