A Békés Megyei Kormányhivatal épületeinek energetikai fejlesztése

Sikeresen pályázott a Békés Megyei Kormányhivatal és 1220 millió forint vissza nem térítendő Uniós támogatást nyert „A Békés Megyei Kormányhivatal épületeinek energetikai fejlesztése” című projekt megvalósítására. A beruházás keretében a Kormányhivatal Gyulai Járási Hivatalának két épülete is megújult.

Magyarországon az energiafelhasználás mintegy 40%-a az épületeken belül történik. Ha ezeket jól szigeteljük és megújuló energiaforrásokat használunk, akkor további energia-megtakarítást tudunk elérni. Magyarország Kormánya ezért célul tűzte ki az alacsony széndioxid-kibocsátású gazdaság felé történő elmozdulást, mely célt a költségvetési szervek együttműködésével tervez megvalósítani. A projekt keretében a Békés Megyei Kormányhivatal a középületek felújításával növeli az energiamegtakarítást és csökkenti az épületek energiafelhasználását.

A beruházás részeként a Kormányhivatal Gyulai Járási Hivatal két épületének energiatakarékossága és megújuló forrásból származó energiafelhasználásnak fokozása is megvalósult. A korábbi években is történtek már fejlesztések a hivatal épületein.

A projekt eredményeként összességében jobb energetikai hatékonysággal rendelkező épületek állnak majd a hivatalba betérő állampolgárok és az ott dolgozók rendelkezésére.

GallériaVideó

Új hozzászólás