M44: Szakaszindító ünnepséget tartott a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

Az M44-es gyorsforgalmi út Kondoros-Békéscsaba közötti szakasza építési munkálatainak elindítása kapcsán a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szakaszindító ünnepséget tartott.

Az elkövetkezendő években Magyarország Kormánya 2500 milliárd forintot kíván közútfejlesztésre fordítani, melynek nagy része gyorsforgalmi út lesz. Jelenleg Magyarországon ez 1430 kilométert jelent. Ez 2024-re több mint 2000 kilométer lesz. Onnantól kezdve, ahogy ezek a gyorsforgalmi úthálózatok megvalósulnak Magyarország Európán belül is az élmezőnybe fog tartozni. – mondta ünnepi beszédében Tóth Andor Nándor közlekedési hatósági ügyekért felelős helyettes államtitkár

A francia Gautier Az utak és utcák építésének módjáról című könyvében leírtakhoz hasonlította az M44-es gyorsforgalmi út megépítését Vantara Gyula a megye fejlesztési biztosa. Ebben a kézikönyvben az író egy ország állapotát, helyzetét az emberi test működésével veti össze. Az emberi érhálózatot a példabéli ország úthálózatához hasonlítja, ahogy az erek a bennük áramló vér segítségével juttatják el a tápanyagot a test minden részébe, ugyan úgy hálózzák be az utak az ország teljes területét.

A Békés Megyei Kormányhivatal minden olyan beruházását, ami kiemelt jelentőségű, úgy kezelik, mintha a koordinációjukba tartozna. Épp ezért folyamatosan nyomon követik ezeknek a fejlesztéseknek az állását, minden hónapban felveszik a kapcsolatot a beruházókkal, a kivitelezőkkel, hogy tudják azt, hogy nekik hol kell segíteniük a folyamatok véghezvitelét.

A 17,6 km hosszú 2x2 sávos gyorsforgalmi út megvalósulásával Békéscsaba bekapcsolódik a gyorsforgalmi úthálózatba, mellyel nő a régió versenyképessége, illetve biztonságosabbá, gyorsabbá válik az ország nyugati felének megközelítése. A beruházás műszaki paramétereit Pántya József a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt útfejlesztési igazgatója ismertette.

A beruházás második szakasza várhatóan 2020 második negyedévére, a harmadik része pedig 2021 első negyedévére fog befejeződni.

GallériaVideó

Új hozzászólás