Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

A Modern Városok Programról tárgyaltak Hódmezővásárhelyen

Hódmezővásárhelyen tárgyalt a Modern Városok Programról - a Békés megyei térség hatékonyabb fejlődésének érdekében Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere.

A hódmezővásárhelyi - Modern Városok Programmal kapcsolatos - egyeztetésen a hódsági város alpolgármestere, Hegedűs Zoltán, Debrecen polgármestere, Papp László, Kaposvár polgármestere, Szita Károly és Békéscsaba polgármestere, Szarvas Péter vett részt. A megbeszélésre azért volt szükség, hogy átbeszéljék eddigi tapasztalataikat a városok különböző - leginkább a gazdaságot érintő - projektjeiről.

Debrecen polgármestere, Papp László kiemelte azt, hogy a megye gazdaságának szempontjából egy nagyon fontos fejlesztés a 47-es főút négysávosítása. Ennek kivitelezése a tervek szerint négy év múlva, 2022-ben fejeződik majd be.

Ez a gyorsforgalmi út Békéscsaba számára is kiemelt fontosságú, hiszen ezzel és az M44-es úttal a város megközelíthetősége nagyban javul majd. Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere kiemelte, hogy az úthálózat mellett nagyon fontos a Békéscsaba-Szabadka vasútvonal fejlesztése is.

Kaposvár polgármestere, Szita Károly - aki a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke is egyben - rávilágított arra, hogy milyen fontos a városok közötti folyamatos kapcsolat és eszmecsere annak érdekében, hogy a forrásokkal ellátott városok a Modern Városok Program lehetőségeit teljes mértékben kiaknázzák.

GallériaVideó

Új hozzászólás