Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Nagyszüleink Házipatikája

Nagyszüleink Házipatikája címmel került sor egy előadásra a gyógynövényekről Békéscsabán, a Csabagyöngye Kulturális Központban. Surmanné Taschner Éva életmód tanácsadó, természetgyógyász a cukorbetegség gyógynövényes terápiáiról tartott előadást.

Az előadássorozatot már ötödik alkalommal rendezték meg. A korábbi évekhez hasonlóan idén is a tavaszi méregtelenítés, megújulás és a regeneráció volt a fő téma. Az előadáson először a máj, a vese és nyirokrendszer szerepe kerültek középpontba, majd a jelenlévők megismerkedhettek a cukorbetegség megelőzési lehetőségeivel is.

Az előadó a természetben is fellelhető gyógynövények közül, mindig az aktualitásokat ajánlja. Ilyen például a tyúkhúr, a feketeretek, a máriatövis, a gyömbér, a kurkuma és a zsurló. Ezen növények tea formájában való fogyasztása vagy az étkezésbe való beillesztése rendkívül fontos.

Az egészség megőrzése minden korosztály számára mást jelent, de mindenkinek ugyanolyan fontos, így igyekszünk mindent megtenni az egészséges életmód érekében. Ehhez nyújtanak segítséget a különféle gyógynövények is, melyek minden korosztály számára elérhetőek.

Nagyon fontos figyelembe venni, hogy különféle gyógyszerek mellett milyen gyógynövények fogyaszthatók. Ezek alkalmazását sem szabad túlzásba vinni, hiszen többet árthatunk vele, mint amennyit használhat.

GallériaVideó

Új hozzászólás