Járóbeteg szakellátó szolgáltatások fejlesztése

A "Járóbeteg szakellátó szolgáltatások fejlesztése" című pályázati felhívás keretében nyert támogatást eszközbeszerzési projekt indítására a Sarkadi Kistérségi Járóbeteg Szakellátó Központ.

A Sarkadi Kistérségi Egészségügyi Fejlesztő Nonprofit Korlátolt felelősségű Társaság a komplex fejlesztendő járások közé tartozó Sarkadi járásban látja el a feladatait. Az intézmény azzal a céllal jött létre, hogy az itt élő lakosok számára elérhetővé tegye a járóbeteg szakellátást. A sarkadi "Járóbeteg szakellátó eszközbeszerzési" című projekt keretében olyan eszközök beszerzése valósul meg, melyekkel jelenleg az intézmény nem rendelkezik. A fejlesztések révén szélesebb spektrumú ellátással csökkenthető a betegutak hossza, több vizsgálati lehetőségekre nyílik mód, hatékonyabb kezelések valósulnak meg és jelentősen javul az intézmény diagnosztikai háttere is.

Az eszközbeszerzéssel és fejlesztéssel lehetővé válik, hogy hosszú távon a város teljes lakossága jobb egészségügyi szolgáltatásban részesüljön. A projekt megvalósítását Dr. Kovács József országgyűlési képviselő is támogatja, aki már több mint negyven éve dolgozik egészségügyi területen, ezáltal pontosan tudja, hogy milyen eszközökre van szükség.

A sarkadi lakosok nagyon örülnek ezeknek a fejlesztéseknek, hiszen a projekt végeztével az orvosok a modernebb eszközöknek köszönhetően korszerűbb ellátást tudnak majd biztosítani.

A projektmenedzsment február 1-től már megkezdte a munkáját. A tervek szerint március 1-től indul a közbeszerzési eljárás, amely keretében a három nagy értékű eszköz mellett több kisebb értékű eszköz - például holter, EKG és vénakereső beszerzése - valósul meg a nyár folyamán. A projekt összköltsége bruttó 79 millió forint és várhatóan 2019. január 31-én fejeződik majd be.

GallériaVideó

Új hozzászólás