Farsang a Békéscsabai Tündérkert Óvodában

Fánkot nassoltak, táncoltak és a telet is elűzték a Békéscsabai Tündérkert Óvoda óvodásai. A farsangi mulatságon a szülők is bátorították a gyerekeket a játékos vetélkedőkön.

A Farsang a vízkereszttől hamvazószerdáig tartó hosszú, vidám, télbúcsúztató időszak. Az óvodákban igen mozgalmas hetek ezek. Beszélgethetünk a régi farsangi szokásokról, megnézhetjük az előző évek farsangjait fotókon, videókon és persze a gyerekek bemutathatják a jelenlegi alkalomra készült jelmezeiket.

A Kertvárosi Óvoda Tompa Utcai Óvodában vidám farsangi bemutatók mellett versenyeket is rendeztek. A vetélkedőkre a szülők is csatlakoztak és gyermekeikkel együtt játszottak. A legnagyobb lelkesedéssel a tejszínhabevő versenyt élték át a gyerekek.

A magyar nép farsangi szokásai, hagyományai komoly alapokon nyugszanak, amelyek az évek során erőteljes változásokon mentek keresztül. Fontos nevelő feladatuk van, hiszen a farsangi szokások felhívják gyermekeink figyelmét hazánk hagyományainak értékeire és segítenek kialakítani bennük a tudatos hagyományápolásra való hajlamot is.

GallériaVideó

Új hozzászólás